No full text
Unpublished conference/Abstract (Scientific congresses and symposiums)
Aliments et alimentation dans les sources documentaires coptes : quatre exemples (VIe-VIIIe siècles)
Carlig, Nathan
2016Pratiques et stratégies alimentaires dans l'Antiquité tardive : l'apport des sources papyrologiques et juridiques
Editorial reviewed
 

Files


Full Text
No document available.

Send to



Details



Keywords :
Papyrus; Égypte; Antinoé; Ermitages; Monachisme; Alimentation; Papyri; Egypt; Antinoopolis; Hermitages; Monachism; Food
Abstract :
[fr] Examen de quatre documents coptes sur papyrus et ostracon provenant du sanctuaire de saint Collouthos à Antinoé et de la tombe thébaine 29, afin de mettre en évidence les aliments en circulation dans l'Égypte byzantine et arabe et leurs contextes d'utilisation.
[en] Study of four Coptic documents on papyrus and ostracon from the sanctuary of St. Colluthus at Antinoopolis and from the Theban Tomb 29, in order to highlight the type of food and their context of use in Byzantine and Early Arab Egypt.
Disciplines :
Classical & oriental studies
Author, co-author :
Carlig, Nathan ;  Université de Liège > CEDOPAL
Language :
French
Title :
Aliments et alimentation dans les sources documentaires coptes : quatre exemples (VIe-VIIIe siècles)
Publication date :
29 November 2016
Event name :
Pratiques et stratégies alimentaires dans l'Antiquité tardive : l'apport des sources papyrologiques et juridiques
Event organizer :
Université de Lorraine
Event place :
Nancy, France
Event date :
28-29 novembre 2016
By request :
Yes
Peer reviewed :
Editorial reviewed
Available on ORBi :
since 23 December 2016

Statistics


Number of views
59 (3 by ULiège)
Number of downloads
0 (0 by ULiège)

Bibliography


Similar publications



Contact ORBi